Tłuszczy masz zdecydowanie za mało. Podbij je 1-1.5g/kg masy ciała. Włącz w swój jadłospis takie produkty jak ( oliwa z oliwek, orzechy, tłuste ryby, awokado i.t.d ) Gdzie się podziały owoce? Warzywa to podstawa witamin i minerałów. Staraj się jeść ich jak najwięcej. Pierś z kurczaka to nie jedynie wartościowe mięso. No i oczywiście istotna [...]
[...] co może prowadzić w skrajnych przypadkach do zatrucia wit. A (a w wątróbce - w zależności od typu - może być w 100g od 200% do nawet 800% RDI witaminy A...) Inne źródło to ryby jak śledź, szprot, sardynki, łosoś. Tyle, że generalnie radzę sprawdzić skażenie danego gatunku przed zakupem: http://seafood.edf.org/ Zmieniony przez - Arthass w dniu [...]
[...] zdecydowanie zbyt wysoko. Wszystkie składniki odżywcze są źle dobrane. Jeżeli chcesz low carb, to białko daj 2 gramy na kilogram masy ciała, węglowodany 100-150 gramów i reszta kalorii pochodząca z tłuszczów. Poza tym, skoro masz dietę low carb to dawaj tłuste mięsa, tłuste ryby, a nie chudą pierś z kurczaka, po to, aby dodać do niej tłuszcze.
chodzi Ci o źródła białka? Wiele już o tym mówiono Chudy twaróg, mięso białe i czerwone, ryby, odżywka. Jajko jednak jest bogate nie tylko w białko, ale też tłuszcze i węglowodany. Ja zamiast jajecznicy lubię zjeść np twaróg ziarnisty z mlekiem, płatkami owsianymi i odrobiną miodu. A tak w ogóle to nie w tym problem czym zastąpić jajka, tylko [...]
[...] niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]
W Twoim bilansie nie występuje nadmiar kcal, a żeby budować masę musi być nadwyżka wartości energetycznej. Staraj się dostarczać składniki odżywcze z innych źródeł, nie ograniczaj się do określonych produktów. Nie zapominaj o solidnej porcji świeżych warzyw do posiłków, oraz warto wprowadzić w swój jadłospis tłuste morskie ryby.
Nie zbudujesz mięśni brzucha biegając rano i wieczorem. Mocny trtening +dieta. Jakie składniki odżywcze? białkajaj, piersi z kurcząt i indyka,ryby, chuda wołowina,twaróg, płatki owsiane, ryż cimny i jasny(w zależności czy jesteś po treningu), kasze gryczane i jęczmienne, olej lniany, tran, oliwa z oliwek, orzechy I teraz należy to poukładać w [...]
[...] za mała kaloryczność jak na Twoje warunki. Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kcal? Tuńczyk w wodzie nie więcej niż dwa 3 razy w tygodniu, staraj się celować w świeże morskie ryby, z puchy nie należą do najlepszych źródeł białka. Warzywa w diecie to podstawa, staraj się dodawać do każdego posiłku. Gdzie owoce? Jest wiele rodzai mięsa jak i [...]
[...] jest nie korzystny dla zdrowia oraz wspomaga powstawaniu nadwagi, tak na marginesie. Trochę zmiksowane masz te posiłki. Produkty wyglądają w miarę ok, celuj w świeże morskie ryby, wyrzuć wszelkiego rodzaju szynkę. Skoro urozmaicaj to znakomicie, zabezpieczysz organizm przed nie doborami oraz upewnisz się, że dostarczasz wszystkie niezbędne [...]
[...] dla naszego organizmu. W godzinach około treningowych nie potrzebujesz tłuszczy, możesz rozłożyć na pozostałe posiłki. Orzechy to nie jedyne źródło zdrowych tłuszczy, masz do wyboru ( ryby tłuste, awokado, pestki, nasiona, oliwa z oliwek istotna, olej lniany, orzechy inne niż włoskie ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-12-28 22:47:52
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] moje wypowiedzi tu i wg. tego ułóż sobie dietę: http://www.sfd.pl/Jakie_%C4%87wiczenia_na_spalenie_t%C5%82uszczu__moja_dieta_do_oceny_i_poprawy-t901507.html Mięso, Jaja, ryby - to ma najlepsze właściwości ANABOLICZNE (sprzyjające wzrostowi mięśni), a słabe ANTYKATABOLICZNE. Mleko i jego przetwory (jogurty naturalne, kefiry, serki [...]
[...] niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]
[...] się w pokarmie składniki odżywcze, potrzebne do sprawnego działania naszego organizmu. Naturalnym źródłem enzymów są surowe warzywa, jaja, nie przetworzone mięso i ryby. Ponieważ każdy enzym bierze udział w przetwarzaniu określonych substancji odżywczych, jeden enzym nie może zastąpić drugiego. Jeśli któregoś enzymu jest mniej niż [...]
[...] fundament każdej zdrowej diety. Masło orzechowe, zgaduje, że robione z orzeszków ziemnych ( wysoka zawartość Omega-6, kwasy tłuszczowe trans, cukier rafinowany i.t.d ) ryby w puszcze również są ubogie w wartość odżywczą Celuj w świeże, opcjonalnie mrożone. Czym się sugerowałeś uwzględniając tylko sam twaróg z oliwą? Jeżeli podłożem [...]
[...] ma górnej granicy co do ilości jedzonych jaj. Na śniadanie jesz zbyt małą ilość kalorii. Jest to moment w którym organizm jest otwarty na dostarczane mu składniki odżywcze więc powinieneś bardziej zadbać o ten posiłek niż robisz to w tym momencie. W swojej diecie uwzględnij ryby tłuste. Kup tran bądź suplementuj kwasy omega3. Warzyw jedz dużo.
[...] składniki odżywcze, a zwłaszcza mowa o takich pierwiastkach jak jod, żelazo, selen, cynk jak i wit. A,D,E.. czyli powinnaś szczególnie uwzględnić w swojej diecie tłuste ryby, owoce i warzywa, orzechy bazylijskie, masło, wołowina (żelazo hemowe). Poza tym należy unikać produktów obfitujących w goitrogeny jak i gluten ( akurat w tym przypadku [...]
[...] oraz dostarczają cenne witaminy i składniki odżywcze. Nie ograniczaj się do pomidorów czy też ogórków/jadaj różnokolorowe. J/W celuj w półtłusty Twaróg, to mniej przetworzony produkt. Warto włączyć również ryby najlepiej tłuste morskie są źródłem kwasów wielonienasyconych tłuszczowych omega 3. Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-18 22:29:50
[...] składniki odżywcze żeby uniknąć niedoborów żywieniowych i nudy w żywieniu. Co do ryb: makrela/łosoś/mintaj/śledź/halibut//pstrąg/dorsz i wiele innych. Generalnie staraj się celować w tłuste morskie ryby. Osobiście ostatnio zacząłem jadać omlet z pstrągiem wędzonym, smakowo jest obłędny. :-) Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-08-19 11:29:50
Wliczasz to wszystko w bilans. Oliwa z Oliwek to nie jedyne źródło zdrowych tłuszczy ( pestki/nasiona/awokado/tłuste ryby/orzechy/olej lniany ) czym bogatszy wachlarz urozmaicenia w diecie, tym lepiej, upewnisz się, że Twój organizm dostarczył wszystkie niezbędne składniki odżywcze i unikniesz niedoborów. Btw. Owoce są kaloryczne.
Tak, oliwe dodaj przed snem do twarogu. W posilku potreningowym proponowalbym bialy ryz + piers z kurczaka, badz rybke, jak nie masz wyboru wrzuc te udo, byle bez skory.. Twarog zostaw na noc, gdyz wchlania sie on dlugo, a po wysilku musisz natychmiastowo dostarczyc skladniki odzywcze. W czasie dnia musisz skupic sie na bialku zwierzecym .